De strijd om de titel ‘Beste Standwerker van Nederland’ is weer volop bezig. Op veel markten worden deze zomer standwerkersconcoursen georganiseerd. Van oudsher zijn de standwerkers grote publiekstrekkers en op een standwerkersconcours komen dan ook altijd veel mensen af.

Logisch dus dat ze graag geziene gasten zijn op markten. Hoewel het vak door steeds minder kooplieden wordt beoefend, is het alles behalve uitgestorven. Nieuw talent dient zich gelukkig elk jaar weer aan. Zo werd in Venray de jonge Charlotte Simons winnaar van het concours op de jaarmarkt in Venray. Ze zit nog op school en het is pas het tweede jaar dat ze actief is als standwerker, maar echt talent komt snel boven drijven. Bovendien heeft ze de genen van haar vader die ook standwerker is.

Op de jaarmarkt in Oisterwijk werd ook gestreden door de standwerkers, de winnaar hier werd bekroond met de Henk Rozen wisselbokaal. En die werd uitgereikt aan een van ’s lands bekendste standwerkers, John Gruter. De meervoudig Nederlands kampioen heeft nog niets ingeboet aan talent en is ook dit jaar serieus bezig om de meeste punten bijeen te sprokkelen voor de titel ‘Beste standwerker van Nederland 2018’.

Wie een standwerkersconcours wil meemaken kan deze maand op veel plaatsen terecht, overal in het land worden momenteel concoursen gehouden. Een overzicht:

2-8         Epe
3-8         Dedemsvaart
5-8         Gieten
6-8         Rijssen
7-8         Goes
9-8         Middelburg
11-8       Voorthuizen
12-8       Groenlo
14-8       Wateren
15-8       Hoenderloo
16-8       Hardenberg
24-8       Ede
25-8       Heerde
29-8       Harlingen
30-8       Leek

Het Nederlands Kampioenschap vindt plaats op 28 september in Alphen aan de Rijn. Op http://standwerker.com/concoursen vindt u het volledige overzicht van de agenda.